Slané

Crackers s pomazánkou z červené papriky a řepovým hummusem

Příprava
30 minut
Pečení
45 minut
Počet porcí
4-6

Ideální svačina pro setkání s přáteli.

Použité produkty

Ingredience

Pomazánka z pečené červené papriky:
Gullón Quinoa a Chia Crackers
150 g
Červené papriky
2 ks
Česnek
1 stroužek
Kmín
1 čajová lžička
Sezamové semínka
1 čajová lžička
Extra panenský olivový olej
Sůl
Hummus z červené řepy:
Gullón Chedar Crackers
150 g
Uvařená cizrna
150 g
Uvařená červená řepa
40 g
Kurkuma
1 čajová lžička
Extra panenský olivový olej
Sůl

Postup

Pomazánka z pečené červené papriky: 

  1. Červenou papriku rozložte na plech s pečicím papírem, potřete olivovým olejem a mírně osolte. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 45-50 minut. Nechte vychladnout, oloupejte a odstraňte semínka. 
  2. V mixéru rozmixujte papriku se stroužkem česneku, kmínem, kapkou olivového oleje a solí. 
  3. Pomazánku z červené papriky naservírujte do misky a ozdobte sezamovými semínky. 
  4. Podávejte s Gullón Crackers s chia semínky a quinoou. 

Červený hummus: 

  1. Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu s červenou řepou, trochou olivového oleje, solí podle chuti a trochou vody. 
  2. Mixujte, dokud nevznikne krémová pomazánka (můžete přidat ještě trochu vody ke zředění) 
  3. Červený hummus naservírujte do misky a jemně posypte kurkumou. 
  4. Podávejte s Gullón Crackers s chedarem. 

Použité produkty

Nejnovější recepty

Vyzkoušejte sušenky Gullón ve svých oblíbených receptech
15 MIN PŘÍPRAVA - 35 MIN PEČENÍ

Bezlepkový mrkvový dort

60 MIN PŘÍPRAVA - 24 HOD CHLAZENÍ

Tiramisu bez lepku

20 MIN PŘÍPRAVA - 4 HODINY CHLAZENÍ

Ovocný aspik s korpusem z Oaty Bio sušenek