Dezerty

Tiramisu bez lepku

Příprava
60 minnut
Chladit
24 hodin
Počet porcí
4

Tradiční dezert v bezlepkové verzi

Použité produkty

Ingredience

Gullón Digestive bez lepku
Gullón Sušenky s kousky čokolády bez lepku
Smetana
200 ml
Mléko
50 ml
HnĚdý cukr
75 g
Žloutek
1 ks
Vejce
1 ks
Mascarpone
250 g
Želatina
1 plátek
Káva
100 ml
Cukr
20 g
Amaretto likér
10 ml
Kakao na posypání

Postup

  1. Do hrnce dejte smetanu, mléko, cukr a nechte vařit.
  2. V misce vyšlehejte 1 celé vejce s jedním žloutkem a přidejte do hrnce. Promíchejte a pár minut povařte.
  3. Do misky dejte mascarpone a přidejte vychlazenou smetanovou směs.
  4. Do studené vody vložte želatinový plátek a nechte hydratovat. Pak přidejte do misky.
  5. Směs nechte odležet v chladničce přes noc.
  6. Želatinový plát hydratujte studenou vodou.
  7. Do směsi přidejte scezenou želatinu a nechte 24 hodin odležet v chladničce.
  8. Vyjměte z chladničky a směs ještě prošlehejte.
  9. K servírování můžete použít lžíci nebo cukrářskou špičku.
  10. Sušenky Gullón Digestive namočte do směsi z kávy a amaretta a v servírovací sklenici střídejte vrstvy sušenek a krému. Nakonec posypte kakaem a ozdobte sušenkou Gullón s kousky čokolády. 

Použité produkty

Bez lepku - Tradiční
Gluten Free Digestive
Více

Nejnovější recepty

Vyzkoušejte sušenky Gullón ve svých oblíbených receptech
15 MIN PŘÍPRAVA - 35 MIN PEČENÍ

Bezlepkový mrkvový dort

60 MIN PŘÍPRAVA - 24 HOD CHLAZENÍ

Tiramisu bez lepku

20 MIN PŘÍPRAVA - 4 HODINY CHLAZENÍ

Ovocný aspik s korpusem z Oaty Bio sušenek