Dezerty

Bezlepkový mrkvový dort

Příprava
15 minut
Pečení
35 minut
Počet porcí
8

Lahodný a snadný recept na bezlepkový mrkvový dort s Gullón Gluten Free María.

Použité produkty

Ingredience

Jablečné pyré
250 g
Hnědý cukr
100 g
Sójový nápoj
120 ml
Ovesné vločky bez lepku
300 g
Kukuřičný škrob
50 g
Bezlepkový prášek do pečiva
1 čajová lžička
Soda bikarbona
1 čajová lžička
Mrkev (oloupaná a nahrubo nastrouhaná)
180 g
Mletá skořice
1 čajová lžička
Špetka soli
Špetka citronové šťávy
Rozinky
60 g
Poleva
Sójový dezert
50 g
Veganská náhražka smetanového sýra
150 g
Cukr
20 g
Bezlepkové sušenky Gullón María
4 ks

Postup

Na základ dortu:

  1. Předehřejte troubu na 180 ºC (horní a spodní ohřev).
  2. Do misky dejte jablečnou šťávu, hnědý cukr, sójový nápoj a kapku citronové šťávy. Dobře promíchejte. 
  3. Přidejte ovesné vločky, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, sodu bikarbonu, skořici a sůl. Vše velmi dobře promíchejte. 
  4. Přidejte nastrouhanou mrkev, rozinky a míchejte, dokud se vše nespojí. 
  5. 22 cm formu potřete tenkou vrstvou olivového oleje a obalte pečicím papírem. Vložte těsto a zarovnejte ho pomocí lžíce. 
  6. Dort pečte 30-35 minut.
  7. Nechte koláč vychladnout a opatrně jej vybalte z pečicího papíru. 

Na polevu:  

  1. V misce míchejte sójový jogurt se smetanovým sýrem a cukrem, dokud se vše dobře nespojí. 
  2. Rukama rozdrťte sušenky. 
  3. Navrch koláče přidejte jogurtovou polevu a posypte rozdrobenými sušenkami. 

      Použité produkty

      Bez lepku - Tradiční
      Gluten Free María
      Více

      Nejnovější recepty

      Vyzkoušejte sušenky Gullón ve svých oblíbených receptech
      15 MIN PŘÍPRAVA - 35 MIN PEČENÍ

      Bezlepkový mrkvový dort

      60 MIN PŘÍPRAVA - 24 HOD CHLAZENÍ

      Tiramisu bez lepku

      20 MIN PŘÍPRAVA - 4 HODINY CHLAZENÍ

      Ovocný aspik s korpusem z Oaty Bio sušenek